Seorang Aku Yang Suka Coco
Apa yang lebih baik dari mengunyah patahan-patahan coklat yang enak....
By: tropicana cocoland

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Sunday, 18-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Port Dickson 2005

Ijat - in the shadow
 
tanpa graviti... indah kan?
View all 51 photos...


macam satu upacara tahunan keluarga...
ujung tahun,
menyerbu ke Port Dickson.
Keluarga aku,
sepupu-sepupu,
Atok nenek...


Aku bukan 'si-gadis-perenung-pantai'.
Tapi aku kagumi cantiknya pantai
Milik Allah SWT...
Apa yang tidak cantiknya?







aktiviti
tidak mandi laut. hanya mandi kolam. Aku terkecuali dari aktiviti mandi-manda. Aktiviti utama ialah memancing.



aku punyai koleksi gambar2 yg byk sekali.
bagi budak-budak lelaki itu semua...
memancing adalah misi utama.
bagi aku...
bergambar....
adalah kemestian

Quote:
Ada masa, kamu tak perlu sentuh utk rasa. Cukup dgn melihat.
Dgn tu.... bawak-bawaklah melihat gambar picitan jari jemari *si bukan profesional* ini



Thursday, 8-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark

penantian
aiza <3 nuruL
golden
View all 101 photos...


Objective : lawatan sambil belajar
Peserta : Nurul Haizum , Nurul Aiza, Farah Diana, Shahida, Ainul Adibah, Adian, Shafiz, Kak Nana, Erin
Perasaan : Berlonjak gembira, happening, sensasi, gila, teruja, ilang pertimbangan dan kurang daya pikiran


Kunun2, nak buat lawatan sambil belajar
Lawatan ke tu namanya? Bukan jalan-jalan?
Belajar ke? Belajar apa?
Belajar! *angguk kepala dgn rakusnya*
Kami belajar macam-macam.
Belajar amek gmbr plg byk dalam sejarah peribadi.
Belajar cara-cara berposing dlm gelap
Belajar ambik gambar tanpa flash
Belajar berposing dengan haiwan laut
Belajar seludup 'on flash' bila pak guard tak perasan
Belajar tebalkan muka bergambar di tgh2 masyarakat
Belajar edit gambar yg hitam legam jadi terang benderang
Sgt belajar kan?
Dah ilmu2 ni tak berguna langsung kalau nak diaplikasikan time projek

Kesimpulan : (1)Objective tak tercapai. (2)Kami mmg sukakan kamera


ratusan gambar dapat kami rakamkan
boleh buat buku lepas ni,
macam2 aksi dan gaya baru kami dah explore
aku gembira!







"bang, ada keje kosong? bawakkan timba pon tak pe bang!kami cuti sem lama nih.." berminat jugak dgn pekerja sedara di atas.
menyelah-nyelam
berenang-renang
beramah mesra dgn ikan-ikan
sambil mengangkut timba biru
tak lawalah timba tu
tak high class



kami gembira bersama...

[b]


Tuesday, 29-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
MANJAKAN PEROT...SAYA SAYANG PEROT!

di suatu sudut
kami
si pemalu suka menoleh...
View all 22 photos...


memanjakan perot terchenta menjadi antara hobi masa lapang aku,
erk?
yer ker?
bukan masa lapang sebnarnya...masa-masa tidak lapang juga.

alkesahnya Aiza buat open ous harini.
berpesta sakan kat umah dia. Alah, spt mak nenek-mak nenek yg suka duduk bertandang selepas beli ikan,
kami bukan spt mak nenek. Kami seakan-akan saja.
Betolkan, Kiss?



makanan byk. senyum lebar si perot manja. *yummy!* sambil perot aku menjilat bibir....

tragedi ganyang-mengganyang tak jadi kenyataanlah!
frust ke aku?
tak lah *sambil aku buat muka gedik*
aku rasa begini lagi baik dari begitu.
eloklah semuanya baik.
Dan kerja-keja penyamakan Orang Ni dgn Orang-Orang di bendang jadi satu kesalan.

Tadikan Kiss, aku makan tak banyak.
aku ambik yang sewajarnya ajer.
Bukan sbb aku nak hukum perot tersayang,
aku cuma nak menjadi lebih realistik.
Montok-montok tak lawa! Punah la impian nak jadi Beyonce.
Ahak... geli anak tekak aku mendengarnya.
Yg sebetolnya, kek coklat hasil buatan tgn Aiza buat aku mamai sebentar.
Nikmatnyerh...kenapa nikmat nih? kenapa?
aku pon buat-buat tolol...
buat-buat tak fhm apakah ertinya gila coklat!
Mmg program diet first classsssss....!



Maknenek-maknenek mmg pantang berjumpa. Cam virus pembunuh mulut-mulut murai ni semua.
kalah CNN.
Mmg classs! *membuat gaya seorang mak nenek yg suka bergosip*
Byk insan tak berdosa menjadi mangsa bahan untuk disensasikan.
Dari cerita kecik, sampai hal ehwal alam, semua diperdagangkan.
Kira kalau buat direct saling mmg byk kepala dah termakan katalah dibautnyer.
*kiss jeling2 aku meluat*
cam aku bukan sebahagain dari maknenek2 ajer.
hihihhi

si enpon anggun jerit banyak2 kali.
cam baby melalak mintak susu pulak.
Rupa-rupanya ayahdabunda di rumah dah mula resah gelisah si anak dara tak pulang2.
Dah 5 jam bertandang.
Kalaulah ayahandabunda di rumah tau...
anak gadisnya dah menjadi mak nenek in service untuk 5 jam itu.

kau nih...!
Sekali dpt kuar, lupa jalan balik umah.



hujan tgh seronok buat show time aku minta diri dgn Jullian nak balik,
tingin plak hati aku yg masih kanak-kanak ni nak bermandi hujan.
memikirkan penangan mulut si bunda,
aku patah-patahkan dgn rakusnya niat itu.
maka...
aku pulang ke rumah.
disambut oleh si bunda yg kerisauan.

ishk...!
taulah si anak gadis pulang ke rumah.



sekarang aku hanya memikirkan untuk bersantai...
dan mengunyah coklat yg tiada,
juga meneguk-neguk si air liur suam...


Monday, 28-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Hujan Rintik-Rintik...

Cik Daun bermandi-manda
Jari-jemari beku di kala hujan
Aktiviti hujan pilihan ramai : Nonton!
View all 6 photos...
Hoi Coco!

hujan ajer sekarang ni,
bukan hujan rintik-rintik
hujan ribut-ribut...


kusangka ribut diluar rumah...
rupanya ribut jugak di dalam almari pakaianku...
ribut lagi aku empunya 'butik'...

ma pon naik ribut akibat...
set katil barunya jadi hutan hujan tropika
bertimbun cantek dek baju-baju kurung aku
hahaha, bunda!
*sambil aku gelak sembunyi-sembunyi*




alahai cam twister si jantong hati...
dah penat bunda menseterika...
berkonyok sakan balik baju-baju kurung aku

Coco...
Ko tau tak aku sebnarnya nk merepek soal hujan,
Klu hujan ko suka tak, Coco?
Aku suka rentak-rentak hujan,
tapi bila hujan aku mula terasa lebang,
tindakkan hormon barangkali....

aktiviti hujan sgt romantik kan?



kuis-kuis kaki sendiri....

sambil gigit-gigit bibir yang seperti enak sungguh....



main-main dgn jari-jemari lentik yang cantek...
seperti hilang punca..
duduk tgk hujan berlenggok sakan,

monitor pc pon membuta sama,
akibat takut kena sambar petir!
aku pon tak kuar umah,
takut dihangkut dek puting beliung...
alahai...

waktu si hujan main curah-curah air,
Puan ayam membawa anak-anaknya mencari perlindungan.
Mak ayam pon tau anaknya tak boleh terkena hujan
takut demam...
nanti tak pegi sekolah,



mungkin ke aku boleh tidur lena,
disamping perut yang sengsara spt tak makan 3 hari,
burok perangai perotku ini.
terasa spt nak kuhumban sebentar,

nite, Coco!


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net